martes, 31 de diciembre de 2013

Identitat i territori


Les bruixes de Salem 

web amb més informació 

Analitzem un bloc educatiu

En aquest bloc anomenat “El Racó de l’Infant” es pot veure que el que és penja són activitats o elements important que poden ser d’utilitat per a altres mestres, ja que podem veure que hi ha una activitat on es pot veure la roda de les emocions que utilitza una mestre. Per altre banda en aquet bloc també hi ha penjats diferents contes que es poden utilitzar per ensenyar diferents coses  com la fada setmana i els seu set fill, que es pot utilitzar per ensenyar els dies de la setmana. Per explicar tot aquest continguts hi ha una gran quantitat d’imatges. En alguna entrada  he pogut veure un video i també audio.

Aquest bloc tenint en compte la classificació del llibre es pot classificar dintre dels blocs de mestres (individual), ja que no hi ha treballs dels alumnes, no s’utilitza a l’aula i únicament hi ha penjats materials escolars que utilitza la que fa les publicacions, etc. La distribució d’aquest bloc consisteix en una barra a la part superior. En aquesta barra hi ha els diferent apartats de la pàgina.

Les entrades acostumen a ser activitat que altres mestres poden utilitzar  en les seves classes. I conseqüència d’això esta clar que aquest bloc va dirigit a altres mestres.


Finalment, la interactuació amb aquesta pàgina es fa per mig de comentaris. 

El bloc educatiu analitzat és el següent: El racó de l'infant

lunes, 9 de diciembre de 2013

Article

La festa del cinema 

Fa aproximadament una setmana es va dur a terme a tota Espanya  la cinquena festa del cine, que fa finalitzar amb un èxit sense precedent.  Aquest esdeveniment permetia  anar al cinema per 2,90 euros, preu bastant reduït pel que és la mitjana en un dia normal, 8’90 euros. Aquesta jornada es va desenvolupar durant els dies 22,23 i 24 d’octubre.

En primer lloc, s’ha de dir que gràcies a aquesta iniciativa es van vendre 1.513.948 entrades a tota Espanya en el transcurs d’aquests tres dies. Un 550 % més espectadors respecte la setmana anterior, amb altres paraules  que amb aquest fet podem verificar que la gent no és que no vagi al cinema perquè no li agraden les pel·lícules que hi ha a la cartellera, sinó que no hi van a causa del elevats preus que tenen les entrades.

En segon lloc, gràcies a l’assistència massiva d’espectadors, els propietaris dels cinemes van recaptar grans quantitats de diners. Però s’ha de tenir en compte que encara que  s’hagi produït, com he dit anteriorment, una gran recaptació, aquesta no seria suficient per poder mantenir totes les activitat i personal  que estan involucrats en el món del cinema.  

En definitiva, encara que el preu de les entrades és molt elevat, si no fos així, no es podria mantenir, ni produir l’estil de  cinema que s’està realitzant en aquesta dècada, amb estrelles reconegudes arreu del món, amb grans efectes especials, etc.

En contraposició, segueixo creient que el preu de les entrades  hauria de ser més reduït, i així augmentaria l’assistència, tal com ha passat amb la posada en marxa de la festa del cinema. 

domingo, 1 de diciembre de 2013

Cultura lliure i programari lliure






Podem dir que entenem per cultura lliure un moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment proposats per les legislacions vigents actuals,

Per poder entendre el tema de les llicències creative commons

Padlet és una eina que es pot fer servir sense ser usuaris. també permet tenir usuari i permet guardar tots els padlets cerats. aquesta eina ens permet crear una pàgina on els alumes poden penjar la seva opinió o allò que saben sobre un tema.

Per poder veure que es Padlet: http://padlet.com/

Smart Notebook


Smart Notebook és un programa propi de les PDI, de pagament. Actualment està per la versió 11.

La PDI consta de dos programes:

- Hard: Pantalla, un projector i un ordinador, que estan connectats entre si. per saber si esta ben connectat disposa d’una led.
Les marques més venudes i conegudes són: EPSON, HITACHI, MIMIO, PROMETHEA i  SMART( més utilitzada a catalunya).

- Soft: Què és el programari de les pissarreres el més utilitzat és el Notebook, encara que també pot utilitzar altres elements com el google crome, etc.   

Avantatges de la PDI: es queda guardada la informació, és pot entrar a Internet, pot fer una videoconferència, és pot escriure de manera instantània.